Graffitiblog
Image default
MKB

Aanmaningsbrief voorbeeld downloaden

AANMANINGSBRIEF VOORBEELD

Een paar jaar terug ben ik daarop voor mij zelf gestart. Hiervoor werkte ik in de utitliteitsbouw. Het bedrijf ging op de fles. En toen had ik geen betaald werk meer. Ik zat de ganse dag niets te doen. De wanden kwamen op mij af. Het was tevens niet goed voor mijn relatie. Maar ook was het metaal ook vreselijk zwaar. Het voelde toen alsof ik als een papiertje was weggegooid.
Een buurvrouw had toen net tevens de keuze voor het ondernemen gemaakt. Dat zette mij toen aan het denken. Dat leek mij ook wel wat. Ondernemer zijn, daar had ik altijd al van gedroomd. Maar wat voor bedrijf moest ik starten? Het hosten van websites leek mij toen wel verschrikkelijk makkelijk. Domeinnamen met ruime limieten werd het uiteindelijk. Er zijn veel andere bedrijven maar je moet gewoon heel erg goed zijn.
De administratie moet helaas ook gedaan worden. Dat is waardoor ik op een gegeven moment een aanmaningsbrief voorbeeld nodig had.

Via internet had ik zo een aanmaningsbrief voorbeeld gevonden.

Een voorbeeldbrief vonden we op het internet. De brief werd aangepast met onze gegevens. Een wanbetaler hebben is niet leuk. Maar nu nog steeds ben ik blij ondernemer te zijn.

De voordelen van het ondernemer zijn;

1. Je geeft je eigen orders.
2. Doorgaans verdien je meer dan wanneer je bij een baas werkt.
3. Alles gebeurt zoals jij het wilt.
4. Minder leuke klussen kun je weigeren.

Mijn vrouw heeft toen de brief aangepast. Op de post gedaan naar de debiteur, zal er nu wel betaald worden? Ook deze keer werd er helaas nog niet betaald.

Je kunt het dan ook laten doen

In plaats van er toen zelf achter aan te gaan. Mijn vrouw besloot toen de aanmaning dan door een incassopartij te laten versturen. Ze versturen deze dan zelfs gratis voor je! Via de website kon ze de gegevens aanleveren. Dit ervaarde ze als heel erg gemakkelijk. Meteen kwam het kantoor in actie. De klant werd dan direct gesommeerd te betalen. Deze ontving, zonder bijkomende kosten, een laatste aanmaning op hun briefpapier.
Maar ook deze keer werd er nog niet betaald. De schuldenaar was het niet eens met de rekening. Volgens ons was dit niet terecht. Iets zou er niet kloppen volgens debiteur. Maar dat had hij verder nooit kenbaar gemaakt. We konden het dus ook niet voor hem oplossen. Dit wilde ik nu dan ook niet meer doen. De hele kwestie werd door de incassospecialist vreselijk erg goed afgehandeld. De schuldenaar deed snel een voorstel om te betalen. Hij betaalde via een betalingsregeling. Hij had geen geld maar durfde dit niet toe te geven.
Nu zijn we er op voorbereid, mede dankzij de voorbeeldbrieven van Bill.

Voor meer info : http://www.billincasso.nl/nl/aanmaningsbrief-voorbeeld.html