Graffitiblog
Image default
Electronica en Computers

Codering in printers

Printers zijn erg belangrijk in onze huidige samenleving. Op het werk en op scholen wordt er natuurlijk heel erg veel geprint. Er bestaat ook een verschil in printers, aangezien er heel veel verschillende soorten zijn. Naast de normale zwart wit- en kleuren printers zijn er ook printers die speciale codes kunnen printen. Door deze codes kan er interactie ontstaan met een ander apparaat dat de code scant. Dit gaat via allemaal systemen, maar de scanner herkent dan de code en daar wordt hedendaags heel veel gebruik van gemaakt.

Een groot voorbeeld hiervan zijn bijvoorbeeld kledingwinkels. Aan kleding hangen speciale ‘tags’ waarop een code zit. Die code staat in het systeem van de winkel en kan dan met een scanner worden herkent. Welk product het is en wat de prijs is. Dit kan gedaan worden door middel van een barcode printen. Die barcode heeft een speciale code waardoor bijvoorbeeld een scanner het product en de prijs kan herkennen en de dienstverlening een stuk sneller laat gaan dan bijvoorbeeld met de hand. Vooral in deze tijd wordt alles geautomatiseerd en kost handmatig meer tijd en meer geld. Het werkt dus een stuk effectiever!

Een andere vorm van een code printer is een QR code printer. Een QR code is te scannen met een telefoon of tablet en verwijst jou dan gelijk door naar een website of andere media uiting. Een QR code is wel een heel ander soort code dan een barcode, want dit is herkenbaar voor heel veel apparaten. Een QR code zie je vaak in abri’s, op verpakkingen of op schermen. Deze code verwijst je dus naar een media uiting en dat zorgt voor veel interactie met de klant. Een erg mooie uitvinding, vooral voor deze tijd!

Er zijn dus verschillende opties om een code te laten printen. Deze vorm van printen zorgt voor interactie met de klant en dat is zeer mooie manier om klantbinding te creëren of om te verrassen!

Voor meer info : http://www.kba-metronic.com/nl