Koffiebonen en een professionele koffiemachine: Deac geeft tips

De focus van een boel organisaties ligt toch vaak op het tevreden maken van klanten. Maar die tevredenheid begint bij het werk van degene die er werken. Een fijne, professionele koffiemachine kan niet ontbreken in een bedrijfskantine. 82% vindt namelijk dat de dag beginnen met een goede kop koffie veel positieven effecten heeft. Goede resultaten beginnen bij een goede werkomgeving. En daar is een kopje koffie zeker een goed voorbeeld van. Een goede bak koffie begint bij een professionele koffiemachine. Wat u voor apparaat moet kiezen? Dat is een lastige keus. Wij geven u tips.

Verschillende koffiebonen

Wanneer u het perfecte koffie-apparaat heeft gevonden voor op het werk, zijn ook de bonen nog erg belangrijk, die zorgen namelijk voor de heerlijke smaak. De twee meest gebruikte soorten koffie zijn Arabica en Robusta. De boon van Arabica is wat groter en heeft een andere kleur dan de Robusta. Robusta bonen bevatten over het algemeen meer cafeïne dan Arabica bonen. Het allergrootste verschil tussen de twee, is de smaak. Smaak is heel erg persoonlijk. Daarom kunt u Arabica- en Robusta bonen met elkaar mengen naar eigen smaak. Zo creëert u een lekkere kop koffie, geheel naar eigen wens. Toch zijn Arabica bonen veruit de populairste bonen in Nederland. Deac verkoopt daarom ook biologische Arabica bonen voor uw professionele koffiemachine op het werk. Van Organico en Royal Dutch Espresso, tot Twents Koffie, u kunt kiezen tussen veel soorten bonen die allemaal een lekker bakje koffie geven.

Wat moet een goede koffiemachine aankunnen? 

Besloten dat er een nieuw apparaat moet komen? Er zijn een aantal dingen waar u misschien niet gelijk aan denkt, maar u toch ook wel rekening mee moet houden. Een koffiemachine met te veel capaciteit voor het aantal medewerkers is natuurlijk erg zonde, maar een koffiemachine met te weinig capaciteit voor het aantal medewerkers is net zo zonde. Denk daarom aan het aantal gebruikers, de gewenste snelheid per kop in seconden, het aantal koffievariaties, wel of geen andere dranken dan koffie, espresso-, of fresh brew-koffie en wordt er de gehele dag door koffie gedronken? Vindt u het toch nog lastig om zo de juiste keuze te maken? Deac helpt u graag. Zo straalt uw bedrijf professionaliteit uit en hebben uw werknemers altijd een goede kop koffie.

Thuis genieten we van ons ritueel en kopen we koffie van goede kwaliteit. Op de werkvloer moeten veel mensen het doen met een kartonnen bekertje en waterige koffie. Het wordt steeds belangrijker om ook op het werk goede koffie aan te bieden voor zowel klanten als medewerkers. Een professionele koffiemachine is een visitekaartje voor uw bedrijf en zorgt er zelfs voor dat uw medewerkers productiever zijn. Kies daarom voor een koffiemachine op het werk die past bij de wensen van uw medewerkers. Wilt u meer informatie? Of wilt u weten welk koffieapparaat past bij uw organisatie? Neem dan een kijkje op de website van Deac Koffie Experts.

Voor meer info : https://deac.nl/

Spareribs op de barbecue: hoe bereid je ze het best

Heb je spareribs voor op de barbecue in huis gehaald? Lekker, maar hoe ga je ze bereiden. Spareribs bereiden doe je natuurlijk op de barbecue. Maar hoe maak je nou echt lekkere spareribs? Het begint met goede voorbereiding. Eerst moeten de ribs afgespoeld worden en is het belangrijk om al het overtollige vet te verwijderen. Het is daarnaast ook erg belangrijk om het vliesje goed te verwijderen. Alles valt of staat vervolgens natuurlijk met de marinade! Spareribs leg je niet zonder kruiden of marinade op de barbecue. Maak bijvoorbeeld pittige spareribs, of juist zoete. Of ga voor een heerlijke balsamico marinade. Dit geldt natuurlijk ook voor andere stukken vlees, zoals een Tomahawk steak. Een stuk Angus vlees of een heerlijke steak leg je niet op de barbecue zonder dat deze goed gemarineerd is. Met een heel BBQ pakket is alles al lekker gemarineerd en hoef je dat zelf niet meer te doen, ook erg handig.

Bestel een BBQ pakket voor een heerlijke barbecue

Wil je een BBQ pakket met Agnus vlees bestellen? Of wil je liever tomahawk steak bestellen? Er is veel mogelijk! Ga je binnenkort barbecueën, en wil je echt wat speciaals wegzetten? Bestel dan eens een compleet BBQ pakket. Zo heb je alles wat je nodig hebt bij elkaar om heerlijk te barbecueën. Houd je van een heerlijke Tomahawk steak? Bestel dan een steak pakket. Dit is een uitgebreid pakket met verschillende soorten tournedos en Angus vlees. Je kunt vaak ook een pakket bestellen dat gevarieerd is en voor ieder wat wils is. Niet alleen met een heerlijke Tomahawk steak, kwalitatief hoogwaardig Angus vlees en spareribs, maar ook met lekkere burgers en kippenvleugels. Bestel het BBQ pakket dat voldoet aan al je wensen.

Verschillende soorten spareribs

Spareribs zijn heerlijk voor op de barbecue. Maar welke spareribs legt u er de volgende keer op. Spareribs zijn spareribs. Dat is wat veel mensen denken. Maar er zijn veel verschillende soorten spareribs. In Nederland wordt vaak het gedeelte van de lende, vlakbij de ruggengraat gegeten. In Amerika noemt men deze spareribs “loin ribs” of “baby back ribs”. Dat is niet voor niets, want de echte spareribs zijn die van de buikzijde. Deze zijn veel groter dan die van het gedeelte van de lende en hebben een veel stevigere structuur. Echter hebben ze ook veel meer smaak. Doordat ze zoveel groter zijn en een stevigere structuur hebben, is de bereidingstijd ook langer. Maar de heerlijke smaak is dat zeker waard. Maak ze op de barbecue, waar je ook heerlijke spareribs of Tomahawk steak kunt bereiden. Met een compleet BBQ pakket heb je zo voor iedereen wat wils op de barbecue!

Voor meer info : http://beefensteak.nl/

Creëer zelf versiering voor mini cupcakes

Je kunt zelf de versiering creëren voor mini cupcakes. Het is namelijk mogelijk maatwerk te laten leveren. Versiering levert eindeloze mogelijkheden op. Je ziet cupcakes vrijwel in elk koffietentje wel terug. Ze zijn heerlijk als lekkernij bij de koffie, als tussendoortjes, maar ook geschikt als traktatie. Cupcake is het Engelse woord voor klein gebakje. Dit gebakje is meestal verpakt in een klein papieren bakje of een bakje van aluminium. Het bijzondere aan een cupcake is dat ze er vrijwel nooit hetzelfde uitzien. Ze kunnen op verschillende manieren worden versierd. Niet alleen met het uiterlijk van de cupcakes kan eindeloos worden gevarieerd. Ook op het gebied van smaak zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Dat geldt ook voor macarons. Wil je ze altijd en overal eten? Dan is mini cupcakes of cupcakes online bestellen wat voor jou!

Cupcakes of mini cupcakes online bestellen: maatwerk is mogelijk

Kies je voor gemak en ga je cupcakes, macarons of mini cupcakes online bestellen, kopen en laten bezorgen dan is maatwerk vaak mogelijk. Dat is goed om te weten. Zo kun je de cakes bijvoorbeeld voorzien van een persoonlijke boodschap. Leuk voor vrienden of familie. En een bijzonder verjaardagscadeau! Maar ook het plaatsen van bijvoorbeeld een bedrijfslogo behoort tot de mogelijkheden. Hiermee zijn cupcakes en macarons ook prima inzetbaar als relatiegeschenk. De ideale manier om jouw bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij de specialist worden alle producten met de hand gemaakt. Dit is een tijdrovende klus. Houd hier rekening mee als je de bestelling plaatst. Doe dit ruim van tevoren.

Cupcakes of mini cupcakes online bestellen: bij zelf maken is afkoelen belangrijk

In plaats van cupcakes, macarons of mini cupcakes online te bestellen, kopen en laten bezorgen besluit je om ze zelf te maken. Dit is vrij gemakkelijk om zelf te doen. Het basisrecept is doeltreffend en eenvoudig. Een niet te onderschatten onderdeel is het afkoelen van de cakes. Na het bereiden van het deeg en het bakken van de cakes volgt het belangrijkste onderdeel. Het laten rusten van de cakejes. Laat ze afkoelen op een koel rooster voor het beste resultaat. Probeer de cakes niet eerder uit de vorm te krijgen. Dan gaan ze stuk! Geduld is een schone zaak.

Voor meer info : http://www.happycupcake.eu/

risotto

Wat is er fijner dan de restjes uit de koelkast opmaken? Dat deed ik afgelopen week en pakte verrassend goed uit. Ik kocht alleen wat champignons. Voor de rest ging er een restje spinazie in van de couscous caprese, ik had nog spekjes over van de salade met gegrilde perzik en geitenkaas en had een tijd geleden een enorme zak risotto gekocht, dus ook daarvan nog genoeg in huis. Je kan veel restjes gebruiken voor een risotto. Bijvoorbeeld courgette, aubergine, paprika enzovoorts. Bak deze even apart aan in wat olijfolie en voeg dit als laatste toe bij de risotto.

Ingrediënten (voor 2 personen)
150 gram risotto
1 liter bouillon
glaasje witte wijn
1 uitje
halve zak spinazie
125 gram spekjes
1 bakje champignons
Parmezaanse kaas
klont boter
rucola
eventueel pijnboompitten

Bereiding
Bereid de basis risotto zoals hij op de verpakking beschreven staat. Bak ondertussen in een koekenpan de spekjes uit. Laat op keukenpapier uitlekken. Bak de champignons in dezelfde koekenpan, voeg de spinazie toe, laat slinken en voeg als laatste de uitgebakken spekjes weer toe. Zet apart. Als de risotto bijna klaar is breng je de rijst op smaak met een klont boter, Parmezaanse kaas, zout en peper. Voeg daarna het spinaziemengsel. Garneer op een bedje van rucola.

Eet smakelijk!

Voor meer info : http://risottomaken.nl/

risotto

 

Rijstsoorten

Door het in 1931 opgerichte Ente Nazionale Risi (Nationale rijstautoriteit) is een classificatie gemaakt volgens de grootte van de korrels[2].

  1. Riso commune (huishoudrijst)
  2. Riso semifino (rondkorrelige rijst)
  3. Riso fino (middelgrote en standaardrijst)
  4. Riso superfino (luxerijst)

De Ente Nazionale Risi ziet er op toe dat de verschillende rijstsoorten aan deze criteria voldoen en dat zij onderling niet kruisen.

De rijstkorrels zijn rond en kunnen meer dan viermaal hun gewicht aan vocht opnemen zonder van vorm te veranderen of kapot te koken.

Er zijn verschillende rijstsoorten die voor risotto gebruikt worden. Arborio is de meest gebruikte en de meest verkochte rijstsoort. Andere bekende soorten zijn Carnaroli en Vialone Nano. Minder bekende soorten zijn Cripto, Roma, Baldo, Lido, Alpe, Loto, Europa, Padano, Sant’Andrea, Balilla en Ribe

Carnaroli wordt veel gebruikt in de risotto alla milanese, een typisch risotto gerecht uit Milaan.

Vialone Nano komt uit de regio Veneto en werd na de Tweede Wereldoorlog gecultiveerd rondom de stad Verona. De Vialone Nano Veronese P.G.I. is de enige rijst uit Europa die een keurmerk voor beschermde geografische aanduiding heeft ontvangen van de Europese Unie. Het is een semifino rijst, die veel vocht op kan nemen. Hij wordt veel gebruikt in onder andere de Venetiaanse risotto’s, die vaak all ‘onda (~golvend) geserveerd worden.

 

Voor meer info : http://risottomaken.nl/