Het ontstaan van kerstbomen

Kerstbomen zijn een vast deel geworden van het kerstfeest zoals wij het kennen vandaag de dag. Er is echter een lange geschiedenis die voorafgaat aan het feest zoals wij dat nu kennen en de kerstboom die daarbij hoort. 

 

Enkele millennia geleden waren er verschillende heidense volkeren die de winterzonnewende vierden. De winterzonnewende was de dag waarop de nacht het langst was en de dag het kortst. Bij het vieren van de winterzonnewende werden er door deze volkeren veel groenblijvende takken en planten binnenshuis gehaald ter ere van godheden en de komt van de lente.

 

De Egyptenaren haalden palmbladeren in huis ter ere van de zonnegod Ra. Voor vikingen stonden groenblijvende planten symbool voor Baldr, de god van vrede en licht. Kelten versierden hun tempels met groenblijvende takken die symbool stonden voor een lang leven en ook de Romeinen versierden hun tempels met groenblijvende takken ter ere van de god Saturnus, de god van de landbouw. De winterzonnewende voor de Romeinen was deel van een feest ter ere van Saturnus die een week lang duurde, de Saturnalia. Tijdens de Saturnalia was alles toegestaan, de wetten waren tijdelijk ongeldig verklaard en iedereen mocht doen wat ze wilden. Dit zorgde ervoor dat sommigen veel misdaden gingen plegen, maar het bleek dat de meerderheid er niet voor koos om dat te doen en in plaats daarvan geschenken aan geliefden gingen geven. Toen het Christendom opkwam in Rome, werd de geboorte van Jezus gevierd op de laatste dag van de Saturnalia.

 

Enkele eeuwen later werden de eerste kerstbomen in Duitsland opgezet tijdens het kerstfeest. Families hingen één kaars per familielid op, waardoor dit ook meteen de eerste complete kerstbomen met versiering waren. 

 

In 1846 werd er een afbeelding uitgegeven van koningin Victoria die cadeaus rondom haar kerstboom had liggen. Hiervoor was het kerstfeest zoals wij het kennen nog niet populair, maar omdat koningin Victoria bijzonder populair was, begonnen veel mensen al snel dit gebruik over te nemen, wat het begin is voor het moderne kerstfeest zoals wij dat kennen.

 

Voor meer info : https://www.xmasdeco.nl/?___store=nl&___from_store=nl

Bescherming van je huis tegen inbrekers

Er is geen andere plek die zo vredig is als thuis. Maar er zijn momenten waarop deze vredigheid ruw verstoord kan worden door een criminele daad, zoals een inbraak. Daarom zou je de noodzakelijke voorzorgsmaatregelen moeten nemen om de veiligheid te vergroten van je huis. Lees dit artikel en kom meer te weten.

Recente studies hebben aangetoond dat er een significante daling is in het aantal criminele daden in de Verenigde Staten. Dit is natuurlijk goed nieuws maar een ander onderdeel van deze mededeling van het ministerie liet zien dat een aantal misdrijven maar lastig onder controle te krijgen is. Inbraak is een van die activiteiten waar nog nader onderzoek naar moet plaatsvinden. In bijvoorbeeld Cleveland een klein stadje in Ohio heeft de politie een significante toename geconstateerd van het aantal gevallen van inbraak. Daarom zou je, als je daar woont de veiligheid van je huis een tandje moeten ophogen om geen slachtoffer te worden van dit soort daden zegt de rotterdamse slotenmaker op website www.locksecure.nl/slotenmaker-rotterdam

Om je te helpen hebben we hier een aantal tips die handig kunnen zijn om de veiligheid thuis te verhogen.

Het is misschien raar maar vaak vergeet je om deuren en ramen op slot te doen als je gaat winkelen, sporten of iets anders gaat doen. Dit zou niet het geval moeten zijn en je zou altijd de toegang tot je huis op slot moeten doen. Mensen laten vaak briefjes achter voor familieleden of werksters als ze op vakantie zijn. Dit is eigenlijk gewoon een uitnodiging voor inbrekers om in je huis in te breken. Plak niet meer zulke mededelingen op het huis van iemand en informeer ze via de telefoon. Als je de deuren laat repareren vraag dan aan de timmerman of hij zo min mogelijk ruimte tussen de deur en deurpost wil overlaten. Anders kunnen inbrekers gebruik maken van de ruimte ertussen en er een koevoet tussen zetten. 

Als je denkt dat je een vreemde rond het huis ziet snuffelen vraag de buren of ze hem kennen en verwittig ander de politie. Er zijn verschillende gevallen van inbraak bekend volgens locksecure.nl (in Rotterdam) waarbij de inbrekers zich voordeden als verkopers. Als je dus iemand tegenkomt die je iets wil verkopen vraag hem dan eerst naar zijn ID, die hij onder de deur moet doorschuiven. Doe een korte check naar zijn burgerservice nummer of kijk online naar de organisatie die hij zegt te vertegenwoordigen. Je kunt ook je buren bellen om te vragen of ze daar ook langs zijn geweest. pas als je tevreden bent met de informatie kun je hem binnen laten. Verlicht alle toegangen van je huis, of het nu de voordeur of de garage is. Hang als het kan infrarood detectors op voor extra beveiliging. Wellicht kun je camera’s installeren in je garage of achtertuin om van elke verdachte beweging op de hoogte te zijn.

 Veiligheidsalarmen installeren is de beste manier om inbraak te voorkomen. Maar als je bezig bent om de kabels te leggen moet je ook proberen deze zo weg te werken dat inbrekers deze niet opmerken. Inbrekers kijken altijd als eerst hoe ze de camera’s uit kunnen zetten. als iet op de een of andere manier niet goed werkt moet je het gelijk laten repareren. Het belangrijkste is om de beste soorten sloten op je ramen en deuren te laten installeren. Het is te adviseren om niet met goedkoop spul te werken omdat je het dan wel erg makkelijk maakt voor inbrekers. 

Voor meer info :

De oude ambacht rietdekker

Een echt beroep uit de ambacht is het beroep van een rietdekker In de huidige tijd zijn er nog steeds heel wat mensen die dit beroep uitoefenen. Er is ook steeds meer vraag gekomen naar een rietendak op de woningen. Deze daken zie je vooral terug in de steden en of dorpen die bekend staan om de luxe. Als je op een zomerse dag of winterse dag door Het Gooi rijdt zie je bijna niet anders meer dan huizen met daken van riet. Deze daken zijn gemaakt van eenjarig riet. Het riet moet speciaal eenjarig zijn , omdat riet dat ouders is niet geschikt is voor een rieten dak. De kwaliteit en lengte van dat riet is meestal anders dan de eenjarige variant. Zodra het eenjarig riet wordt gebruikt op het dak bestaat er de mogelijkheid dat er algen op zullen komen door het vocht. Hier moet je wel snel bij zijn, want anders zal het dak gaan rotten. Dit zal tevens ook direct de levensduur van het rieten dak verlagen, als je niks tegen de alg en mos doet. Er zijn wel een aantal speciale eisen voordat je boerderij of huis een rietendak kan nemen. Het dak moet een hellingshoek van ongeveer 45 graden of meer hebben. Dit is noodzaak, omdat dan al het regenwater en dus ook vocht direct weer van het dak af kan glijden. Hoe droger het dak, des te minder kans er is op algen en of mos. Ook is het niet handig als je bomen naast het huis hebt staan die over je dak heen hangen. Mocht het gaan regenen dan blijven de takken en bladeren van de boom meestal nog lang vochtig en dat kan ervoor zorgen dat het rietendak geen mogelijkheid krijgt om te drogen. Bepaal dus van tevoren altijd eerst zorgvuldig of het wel geschikt is dat je een rietendak op het huis plaatst.

Voor meer info : http://www.rietwerk.nl/

Deursloten met een toetsenbord– de beste kiezen

Deursloten met een toetsenbord– de beste kiezen

Of je nu een eigen bedrijf hebt of misschien wel je eigen woning, je zal vlug beseffen dat het echt nodig is om jouw gebouw of jouw woning te beschermen. Als je nu werknemers hebt, zou je wel eens kunnen overwegen om een deurslot te kiezen met een toetsenbord. Het nuttige van een deurslot met toetsenbord is dat je ze niet enkel toegang geeft tot jouw gebouw via een code, maar dat je die code ook kan veranderen wanneer je maar wil.

Indien je eraan denkt om een deurslot aan te schaffen dat uitgerust is met een toetsenbord, bezoek een professioneel slotenmaker en vind je hier enkele tips waarvoor je toch moet uitkijken:

 • Wees er zeker van dat je zelf de code kan veranderen – Als je een werknemer dient te ontslaan, of er is er een die zelf zijn ontslag aanbiedt, dan wil je er wel zeker van zijn dat jezelf de code kan veranderen. De reden waarom je dit wil doen is natuurlijk omdat je niet wil dat ze in hun vrije tijd terug zouden komen, wanneer ze daar geen toelating meer voor hebben.
 • Schaf je er een aan met een alarm – Een van de kenmerken waar mijn voorkeur naar uitgaat is een alarm dat afgaat na enkele mislukte pogingen. Dit is een goed middel om hen die met de code willen spelen, af te schrikken.
 • Het uitzicht – Juist zoals met elke andere deurknop, wil je er ook nu een die past bij de stijl van jouw deur. En je wil er natuurlijk ook een die eerder gemakkelijk kan geïnstalleerd worden. Als dat aan de moeilijke kant is, kun je een slotenmaker inhuren om je erbij te helpen. Maar dat is natuurlijk iets dat je zelf beslist.

Nu dat gezegd is, wil ik je wel de volgende merken aanbevelen om eens van naderbij te bekijken, ze hebben eerder goede beoordelingen on-line staan : 


 • Schlage
 • General Electric
 • Morning Industries
 • IEI
 • Master Lock

De lijst bevat nog andere, maar je vindt er ook mijn top 5 deursloten met toetsenbord. Lees het maar aandachtig door en mocht je nog meer informatie willen en een digitaal slot overwegen dan raad ik aan om contact op te nemen met lokale Rotterdamse slotenmakerij diensten die u meer informatie kunnen verschaffen over diverse opties en eventuele alternatieven.

 

 

Voor meer info :

Traprenovatie

Heb je plannen om je woning eens grondig te renoveren? Komt daarbij ook een renovatie van de trap aan de beurt? Dan ben je bij Juga Projects zeker aan het juiste adres!

 

Juga Projects heeft een jarenlange ervaring in het renoveren van trappen. Samen met Juga Projects krijgt jouw trap een geheel nieuw kleedje. Zo zal je huis een nieuw en persoonlijk karakter krijgen.

 

Hiervoor heeft Juga Projects een uniek concept ontwikkeld. We bieden afwerkingen aan in verschillende soorten materialen.

 

 1. Natuursteen (marmer of graniet)

Deze unieke dunsteentechniek zorgt ervoor dat jouw trap uiterst onderhoudsvriendelijk zal zijn. Door ons aanbod van meer dan 30 soorten marmer en granietstructuren vind je zeker wat je wenst! Verschillende soorten natuursteen en afwerkingen kan je vrij kiezen.

 

 1. Laminaat (hout van hoge kwaliteit is gegarandeerd)

Dankzij een uitgebreide keuze uit 18 houtsoorten en aangepaste afwerking kunnen wij je een zeer breed spectrum aanbieden om jouw trap te bekleden volgens je voorkeur.

 

 1. Flakestrap

Onze nieuwe technologie “Flakestrap” maakt het mogelijk om te bepalen welke trapbekleding je voorkeur geniet. Door verschillende vlokken samen te voegen, bepalen wij samen met jou hoe de trap bekleed zal worden. De plaatsing is snel en er zijn geen breekwerken nodig. Het product wordt naadloos en op maat geplaatst, is zeer waterbestendig en geniet 12 jaar garantie.

 

LED-verlichting is bij elke toepassing optioneel bestelbaar.

 

De werken worden in één dag tijd uitgevoerd. Zo eenvoudig en snel kan het dus gaan! Zet dus nu de eerste stap en contacteer Juga Projects!

Voor meer info : http://www.juga-projects.be/nl/Traprenovatie

Professionele gevelrenovatie

Voor de gevelrenovatie van mijn pand in Antwerpen heb ik beroep gedaan op de firma Agevo, een bedrijf gespecialiseerd in gevelreiniging en gevelrenovaties en dankzij een lange ervaring precies wist wat er met mijn gevel moest gebeuren. Het voegwerk van de gevel was door de jaren heen verweerd en zag er vaal en grauw uit. Dat kan ook niet anders, want mijn huis ligt in het drukke stadscentrum en is dus continu blootgesteld aan alle uitlaatgassen van het voorbijrijdende verkeer. Ook de stenen zagen er niet fris meer uit en hier en daar waren er mosplekken ontstaan.

De mensen van Agevo hebben mij precies uitgelegd wat er nodig zou zijn om mijn gevel terug in de oorspronkelijke staat te herstellen en hebben vervolgens de renovatie uitgevoerd. Het oude voegwerk werd weggekapt, samen met enkele beschadigde stenen die vervangen moesten worden. Daarnaast werd de volledige gevel gereinigd door middel van de Torbo vochtstraaltechniek, een straaltechniek waarbij een speciaal samengestelde mix van lucht, water en zand gebruikt wordt. Na deze grondige reiniging werd er opnieuw gevoegd. Achteraf werd nog een extra laag vochtwerend product aangebracht zodat het resultaat langer mooi zou blijven en de gevel minder vatbaar wordt voor opname van vuil. In een mum van tijd was de gevel van mijn woning in Antwerpen perfect gerenoveerd, zonder problemen of zorgen. Ik kon Agevo steeds contacteren met al mijn vragen en kreeg op elk moment voldoende uitleg en informatie, zodat ik precies wist waar ik aan toe was. Contacteer Agevo voor een professionele gevelrenovatie!

Voor meer info : http://www.agevo.be