Graffitiblog
Image default
Electronica en Computers

6 Dingen die je moet weten voor het kopen van een hoverboard

Bij het kopen van een self-balancing scooter, algemeen bekend als een Hoverboard, is het gemakkelijk om overweldigd te worden door de vele opties, leveranciers en merken op de markt.

Niet alle hoverboards zijn namelijk gelijk. Gewoon omdat ze er hetzelfde uitzien aan de buitenkant, betekent nog niet dat ze hetzelfde zijn aan de binnenkant. Ieder hoverboard kan enorm anders zijn als het gaat over de onderdelen ‘onder de motorkap’. Er zijn ook vele opties waaruit je kan kiezen. Dus hoe weet je nu dat je een goed hoverboard koopt met kwalitatieve onderdelen? In dit artikel geven we je alvast enkele tips.

Hier zijn 6 dingen die je zeker moet weten alvorens je een hoverboard koopt:

1: Zoek een specialist

Eerst en vooral, koop nooit zomaar een hoverboard bij de eerste de beste webwinkel. Sommige aanbieders bieden namelijk hoverboards aan die bijna de helft goedkoper zijn dan bij andere webwinkels. Dit zou je alvast wat sceptisch moeten maken…

Wanneer je een hoverboard koopt via Amazon of eBay kan je een hoogwaardig product krijgen, maar ook dit is niet altijd het geval. Deze bedrijven bieden alleen een manier aan voor individuen om hun producten te verkopen aan een groot publiek, dus het kopen van een hoverboard via zo’n sites kan ook een riskante aankoop zijn, afhankelijk van de aard van de verkoper.

Koop dus steeds bij een specialist: een webwinkel die al jaren niets anders verkoopt dan hoverboards en die tegelijk ook nog onderdelen aanbiedt, evenals een jaar garantie op je board. Een pluspunt is als deze webwinkel ook nog eens een technische hersteldienst heeft.

2: Let op je garantie

Een solide webwinkel die kwalitatieve hoverboards aanbiedt zal steeds een vorm van garantie geven op je aankoop. Dit kan zowel een retourgarantie zijn (bijvoorbeeld: “niet tevreden, geld terug”), maar kan ook een jaar technische garantie zijn in geval er plots een technische of mechanische panne zou optreden na een paar ritjes.

3: Krijg je een goede batterij?

Kwalitatieve hoverboards worden steeds verkocht met een merk batterij. Zo zijn er hoverboards met Samsung batterij en boards met LG batterij. Deze hoverboards kosten al snel 70 à 100 euro meer dan hoverboards zonder merk batterij. Let hier dus goed op want de batterij is een van de belangrijkste onderdelen in je board.

4: Welke wielmaat is nu het best?

Hoverboards zijn verkrijgbaar met 6,5 inch, 8 inch en 10 inch wielen Denk vooraf dus goed na waar je het meest zal rijden met je board. Zal je vaak rijden over een weg met hobbels, scheuren en hellingen? Dan is een 8 of 10 inch hoverboard voor jou interessanter dan een 6,5 inch board. Nog een belangrijke tip: als je lange afstanden wil afleggen is het qua comfort steeds beter om te kiezen voor een board met 10 inch wielen.

5: Denk vooraf na over je onderdelen

Als je board defect gaat dan kan je maar beter vooraf weten waar je de nodige onderdelen moet gaan halen. Onderdelen voor hoverboards verkopen ze nu niet echt in de lokale supermarkt om de hoek, dus als je je board gekocht hebt bij een specialist, dan zal je bij hem ook makkelijk de nodige onderdelen kunnen kopen.

6: Ken je motor wattage

De wielen van je hoverboard bevatten elk een motor. Dus hoe kleiner de wielen van je hoverboard, des te kleiner je motor wattage zal zijn. Een kleiner motor wattage wil zeggen dat de prestaties en snelheid van je board heel wat minder zullen zijn dan bij een hoger motor wattage. Ook heeft het wattage een directe invloed op de levensduur van je board en zal het het maximaal toegelaten gewicht van de rijder ook bepalen.

6,5 inch hoverboards hebben meestel 2x 250W motors, alhoewel er ook betere (duurdere) hoverboard zijn die uitgerust zijn met 2x 350W motors. 2X 300W is de standaard voor 8 inch hoverboards en 2x 350W is zowat de standaard voor 10 inch hoverboards.

Dat is het zowat! Bovenstaande 6 tips zullen je helpen om een kwalitatief hoverboard te kopen waar je lang en veel plezier zal aan beleven. Veel succes!

Voor meer info : http://www.smartbalancewheelshop.be