Graffitiblog
Image default
Vakantie

Bezoek deze 5 Beste stranden van Malta voor een geweldige vakantie

Malta heeft enkele van de beste stranden met het helderste water van de Middellandse Zee. Als je van plan bent om op vakantie te gaan naar Malta, dan vind je in dit artikel enkele van die prachtige stranden die het eiland te bieden heeft met informatie over hoe elk strand eruit ziet en wat andere weetjes.

Om je te verplaatsen in Malta, is het hebben van een huurauto de beste optie. Er bevinden zich genoeg autoverhuurdiensten op Malta met een diversiteit aan auto’s. Deze site bevat meer informatie over goedkope autoverhuur in Malta: https://www.autoprio.nl/nl-malta/. Alvorens je een auto huurt bij een autoverhuurdienst, kan je best de autoverhuurbedrijven en huurauto’s vergelijken zodat je weet wat er op de markt is en je de beste keus kan maken om je reis in Malta zo aangenaam mogelijk te maken. 

De 5 beste stranden in Malta

Laten we eens kijken naar enkele van de beroemdste en mooiste stranden van Malta.

Golden Bay

Golden Bay is een druk bezocht strand aan de noordwestkust van Malta en ligt naast Gajn Tuffiea. Het was één van de eerste stranden die bekroond is met een Blauwe Vlag. Het strand is gemakkelijk toegankelijk, biedt een verscheidenheid aan faciliteiten en is ideaal voor gezinnen die willen zonnebaden.

Hoewel een groot hotel de noordelijke klif inneemt, is het grootste deel van de omgeving van het strand niet bebouwd en biedt het een spectaculair uitzicht. In het weekend is het er vaak wat drukker en er is ook een bruisend nachtleven in de buurt van het strand.

Imgieban Bay

Een rotsachtige kust omringt dit kleine zandstrand, dat ondanks zijn omvang zelden druk is. Het ligt in het noorden van Malta, voorbij Selmun Palace (vlakbij het dorp Mellieha) en is goed zichtbaar vanaf de hoofdweg.

Zodra je Selmun Palace ziet, is er een afslag naar links die je langs een lang, kronkelig pad naar beneden voert. Het wordt ten zeerste aanbevolen om te parkeren in de buurt van Selmun Palace en naar het strand te wandelen. Alleen als je een zeer bekwame en zelfverzekerde chauffeur bent, zou je naar onder kunnen rijden. Maar het is immers nooit de bedoeling geweest dat de weg gebruikt zou worden door auto’s die in verschillende richtingen rijden.

Paradise Bay

De veerboot naar het buureiland Gozo vertrekt vanuit Cirkewwa, dat naast Paradise Bay ligt in de meest noordelijke regio van Malta. Het strand ligt in een natuurlijke baai en is zeer afgelegen en rustig.

Het is omgeven door hoge kliffen en biedt een spectaculair uitzicht op het omringende ruige landschap en op de naburige eilanden Gozo en Comino.

Għajn Tuffieħa Bay

Ghajn Tuffieha, direct tegenover Golden Bay, is een kleiner, minder druk bezocht strand dat alleen kan worden bereikt door honderd trappen af te dalen.

Het is een rood zandstrand met een prachtig landschap en panoramische uitzichten vanaf de kliffen eromheen. Ghajn Tuffieha heeft slechts een paar faciliteiten, waaronder een pub, maar het is ideaal als je de drukte wilt vermijden.

Daħlet Qorrot

Dalet Qorrot is een afgelegen, rotsachtig strand met uitstekende watersportmogelijkheden. In de zomer is er een kleine snackbar en in de winter is het een rustige plek om te ontspannen en naar de golven te kijken. Als je het grootste deel van je tijd op het strand in de zon wil doorbrengen, is dit de plek voor je. De zon schijnt de hele dag door op dit strand.

Conclusie

Tijdens je vakantie op Malta moet je zeker een bezoek brengen aan enkele van de mooiste stranden die hierboven zijn vermeld. Om er te geraken, is het vaak handig om een huurauto te hebben. Deze kan je makkelijk vinden bij talloze autoverhuurdiensten op het eiland. Vergeet niet om eerst de diensten en prijzen van de autoverhuurbedrijven te vergelijken, zodat je wat geld bespaard op je huurauto en dat kan spenderen op een van de mooiste stranden van Malta.

https://www.autoprio.nl