Graffitiblog
Image default
Meubels

Welke kleerkast past bij jouw slaapkamer?

Naast het bed in je slaapkamer heb je ook een mooie kleerkast nodig die bij de rest van je slaapkamer past. Nu worden er veel kleerkasten aangeboden door verschillende partijen en is het erg lastig om nog de juiste keuze te maken. Mensen krijgen zelfs last van keuzestress. Om het jou wat makkelijker te maken kan je hieronder kijken welke verschillende stijlen, type deuren en materialen kleerkasten er zijn. Ook wordt verteld wat de voor- en nadelen zijn.

Stijlen

Kleerkasten zijn verschillende stijlen te krijgen. Populaire stijlen zijn de industriële, klassieke en landelijke kleerkast. De industriële stijl geeft vaak een stoere en moderne uitstraling doordat er gebruik gemaakt wordt van robuuste materialen. Een klassieke stijl is stijlvol en past bij veel interieurs. Ook wordt gezegd dat deze stijl tijdloos is. Bij een landelijke stijl wordt gebruik gemaakt van materialen zoals hout, steen en katoen. Deze stijl zorgt voor veel warmte en gezelligheid.

Type deuren

Er zijn drie populaire soorten kasten met verschillende deuren. Zo heb je de draaideurkast, schuifdeurkast en de open kast. De draaideurkast is de meest voorkomende kleerkast, omdat deze kast volledig te openen is en ook in de prijs goedkoper uitvalt dan andere kasten. Deze kast geeft een mooie stijl aan je slaapkamer. Het nadelige van deze kleerkast is dat het veel ruimte in beslag neemt door de openslaande deuren. De openkast en de schuifdeurkast nemen weer veel minder ruimte in beslag. De openkast is makkelijk voor het pakken van spullen, maar kan wel een rommelige uitstraling hebben. Een schuifdeurkast zorgt weer voor minder rommeligheid, maar het nadeel is wel dat je niet de kast in het geheel open kan hebben.

Materialen

Met de stijlen en type deuren kom je al een heel end met de keuze voor een mooie kleerkast. Dan komt nog het feit dat je ook nog verschillende materialen hebt voor deze type kleerkast en stijl. Een populair materiaal is spaanplaat. Deze materiaal is makkelijk en mooi. Daarnaast kan je ook kiezen uit hout, MDF en metaal. Let op dat het materiaal veel invloed heeft op de stijll van een kast. Zo zijn hout en spaanplaat vaak materialen die je ziet bij klassieke of landelijke kleerkasten en is metaal of een ander stoer materiaal vaak iets wat je ziet bij moderne en industriële kleerkasten. Verder kan je ook nog kiezen om een spiegel toe te voegen aan je kleerkast. Zo zijn er spiegeldeuren te krijgen, maar kan je ook gewoon een spiegel op de kast laten zetten.

Kleerkast kopen?

Als je niet goed weet wat voor een kleerkast je wil kopen kan je ook bij veel partijen naar de pagina complete slaapkamer gaan. Hier kan je verschillende indrukken opdoen wat mooi kan staan bij jouw bed en de rest van je slaapkamer. Ook kan je kiezen om naar de pagina outlet te gaan. Hier staan vaak producten die uit eerdere collecties komen en dus goedkoper zijn.