Graffitiblog
Image default
Aanbiedingen

Auto's importeren uit de VS: het belangrijkste punten!

tweedehands auto opkopers

auto verkopen 

tweedehands auto

 

Amerikaanse auto’s in de jaren vijftig, zestig en zeventig veroorzaakten de verbeelding van mensen. Of het nu gaat om een ​​zogenaamde muscle car of een ponykoets, oude Amerikaanse vrienden zijn erg populair in België. Ford Mustang, Pontiac Firebird, Cadillac Coupe, Lincoln première hardtop coupe, ze hebben allemaal iets gemeen: ze zijn meeslepend, maar krachtig. U kunt deze klassieke Amerikaanse auto bewonderen en kopen in een garage die gespecialiseerd is in Amerikaanse auto’s. Kunt u bij de importeur niet vinden wat u zoekt? Dan kunt u beginnen met het importeren van auto’s uit de Verenigde Staten. We zullen uitleggen hoe u dit moet doen.

Hoe lang duurt het importproces?

Voordat u met het importproces begint, is het belangrijk om te weten dat dit proces enkele maanden kan duren. Na overleg met de verkoper moet de auto naar België vervoerd worden. Afhankelijk van waar u uw auto in de Verenigde Staten koopt en vanuit welke haven u de auto naar België neemt (westkust, oostkust of Gulf Coast), duurt een buitenlandse reis 10 tot 30 dagen. Nadat u in Europa bent aangekomen, moet u nog steeds de douaneprocedures regelen en moet u ook het vervoer van de Europese haven naar uw huis regelen. Dit kan ook twee weken duren.

Welke documenten heb ik nodig?

De voertuigdocumentatie moet compleet zijn. In de Verenigde Staten heeft elke auto een “titelcertificaat” of “titel”. Het bestand bevat het chassisnummer, de kentekenplaat en informatie over de officiële eigenaar (“geregistreerde eigenaar”). De pandhouder geeft ook aan of het voertuig eigendom is van een bank of een financiële instelling. In dit kant is het auto niet het eigendom van de verkoper en moet het vergezeld gaan van een “uitgiftedocument”. Zonder dit papieren is de verkoop wettelijk ongeldig. Voordat u doorgaat met het importproces, is het belangrijk om te controleren of het bestand is georganiseerd.

Hoe vervoer ik auto’s het beste?

Er zijn twee opties: u bent zelf verantwoordelijk voor het transport van de auto of u regelt het transport bij een internationaal transportbedrijf. Als u zelf naar de Verenigde Staten vliegt, kunt u de auto natuurlijk van dichterbij bekijken en controleren voordat u hem daadwerkelijk koopt. Nadat de verkoop is voltooid, stuurt u deze zelf naar de haven. Om dit te doen, moet u een “eendaagse pas” aanvragen in de Verenigde Staten en American Auto Club AAA en andere verzekeringen aanschaffen. U kunt natuurlijk ook hulp vragen aan een internationaal transportbedrijf om uw auto te vervoeren. Grote transportbedrijven hebben meestal kantoren voor de kust van de Verenigde Staten, die auto’s van verkopers naar Amerikaanse havens of van Europese havens naar hun eindbestemmingen kunnen vervoeren. Verzending en facturen zijn inbegrepen in de verpakking. Houd er rekening mee dat uw auto drie dagen van tevoren in de relevante Amerikaanse haven moet worden geregistreerd en dat het autopapier (titel en aankoopfactuur) ook op dat moment aan de douane moet worden geretourneerd. Zorg ervoor dat je een kopie van deze documenten hebt, want je hebt ze ook nodig in België. In de Verenigde Staten werd de uitvoeraangifte (SED) van de verzender afgerond.

Hoeveel importeert de VS?

Naast de prijs van de auto moet u ook rekening houden met de extra kosten die verbonden zijn aan het importeren vanuit de Verenigde Staten. Als u voor het eerst met een muscle car door de Verenigde Staten wilt rijden, moet u bedrijfsbelasting betalen. De belasting is afhankelijk van de staat, maar mag niet hoger zijn dan 9% van de aankoopprijs. Na verzending kunt u de bedrijfsbelasting terugbetalen. Als u uw auto onmiddellijk na aankoop naar België brengt, hoeft u deze belasting niet te betalen. Transportkosten verschillen per transportbedrijf en transportbedrijf. Normaal gesproken is de gemiddelde prijs voor verzending vanaf de westkust 1.000 euro, wat duurder is dan verzending vanuit New York In New York geef je gemiddeld 800 euro uit om de auto af te leveren aan de haven van Antwerpen. De invoerbelasting (10%) en de belasting over de toegevoegde waarde (21%) zijn niet volgens deze bedragen verrekend, maar berekend op basis van de som van de aankoopprijs en transportkosten.

Als je alle kosten bij elkaar optelt, is het totaal 31.372,37 euro. Daarom bedragen de extra kosten ongeveer de helft van het netto aankoopbedrag. Als u een bedrijf inhuurt om u te helpen bij het kopen en kopen, dan betaalt u natuurlijk meer. Om een ​​auto te mogen besturen in België, moet je natuurlijk een verzekering voorbereiden en de auto registreren in DIV. Koopt u een klassieker in de Verenigde Staten, dan kunt u overwegen deze via Nederland te importeren. Voor auto’s die meer dan 30 jaar oud zijn en niet meer geproduceerd worden is er in Nederland geen invoerbelasting en is er 6% BTW verplicht.

Vermijd risico

Een van de grootste risico’s is dat de conditie van de auto slechter is dan op internet wordt beweerd. Als u niet naar de Verenigde Staten kunt reizen om uw auto persoonlijk te controleren, kijk dan op de website carfax.eu. Via deze website kunt u een rapport opvragen over het voertuig dat u wilt kopen, namelijk Carfax Historical Report ™. Het rapport bevat informatie over de geschiedenis van de auto, eventuele gebreken en vorige eigenaren. Als u vragen heeft, helpen de Europese kantoren van Carfax in Spanje, Zweden of Slovenië u graag verder. We raden u ook aan een transportverzekering af te sluiten. Uw auto is volledig beschermd door de Allrisk-verzekering. Informatie over dergelijke verzekeringen is verkrijgbaar bij transportbedrijven en importeurs. Met bovenstaande tips kan je gemakkelijk jouw favoriete Amerikaanse ponykoets meenemen naar België.

Wij kunnen alle vragen voor u regelen en een redelijke prijs voor uw auto voorstellen!

https://auto-verkopen-belgie.com/nl/info/export-autos/