Graffitiblog
Image default
Muziek

Bekende merken snapbacks

Snapbacks kent zijn oorsprong uit de USA. In New York kende de snapback zijn eerste verschijning. Vooral in de rap en sport scene waren de snapbacks een waar fashionstatement. Ze zijn tegenwoordig in verschillende mate en designs verkrijgbaar. Wel zijn er een aantal merken die je in ieder geval terug kunt zien in het huidige straatbeeld. Zo zijn DC, New Era, 47 Brand snapback en Obey een van de populairste snapbacks die er zijn.

DC snapbacks representeren voornamelijk een casual levensstijl en vooral ook sport. In de marketing uitingen van DC komt dan ook vooral sport veel naar voren. Zo worden er vaak associaties gemaakt met surfers en snowboarders. Het staat dus voornamelijk voor een casual maar ook wel echt een actieve levensstijl. DC heeft dan ook vaak grote namen in de sportwereld die de snapbacks sponsoren. In het straatbeeld worden de DC snapbacks vooral gedragen door skaters. Het merk DC bestaat al ongeveer 40 jaar en is uitgegroeid tot een bekend merk voor snapbacks. Behalve snapbacks ontwikkelt DC ook kleren, schoenen en sportkleding. Zo doen de DC schoenen het ook heel goed en nemen ze geleidelijk de wereld over met hun merk.

New Era is ook echt een lifestyle pet. New Era probeert het merk ook zo neer te zetten dat het een de New Era petten, petten zijn met een statement. De New Era petten kennen een oorsprong van bijna 100 jaar. Er werden al petten ontwikkeld in het begin van de jaren 20. Daarna werden de New Era petten vooral gelinkt met honkbal. Voor een nationaal honkbal team ontwikkelde New Era petten. Dit waren niet alleen snapbacks maar vooral de zogenaamde “fitted” petten. Voorheen ontwikkelde New Era voornamelijk nette petten. Met een gentleman look. In de jaren 60 kregen de petten een wat meer moderne look. Zo ontwikkelde New Era vooral petten die kenmerkend waren voor de straatlook. New Era petten kopen doe je makkelijk online.

Voor meer info : http://www.snapbacks.nl/