Graffitiblog
Image default
Woning en Tuin

Ik wil een boomstronk verwijderen

Er zijn in Nederland veel opdrachtgevers die een boomstronk willen verwijderen. Het kan namelijk zo zijn dat boomstronk in de weg staat. Zeker wanneer u tuinbestrating wilt leggen en er staat nog een boomstronk dan zal dat hinderlijk zijn. Er blijft dan slechts één optie over. De boomstronk verwijderen. Maar hoe gaat dat in zijn werk? Welke manieren zijn er om een boomstronk te verwijderen? Wat kost het om een boomstronk te verwijderen? Kan ik het zelf doen of moet ik deze klus aan een hoveniersbedrijf, tuinman, boomverzorger of boomchirurg uitbesteden? Het zijn vraagstukken waar u zeker mee te maken zult krijgen.

Wat kost het om een boomstronk te verwijderen?

Veel mensen zitten met de brandende vraag wat het gaat kosten om een boomstronk te verwijderen. Het is een vraag die van veel factoren afhankelijk is en daarom niet zomaar beantwoord kan worden. De hoogte van de kosten zijn namelijk afhankelijk van het type boom, het type hout en de staat van het hout, de methode waarop de boomstronk verwijderd gaat worden, de locatie van de stronk etc. Toch zult u bij het verwijderen van een boomstronk kunnen rekenen op prijzen tussen de 100 euro en de 300 euro.

U kunt op verschillende manieren een boomstronk verwijderen

Een boomstronk verwijderen kan op verschillende manieren. Zo kunt u de boomstronk laten uitfrezen. Het uitfrezen van een stronk is zeer effectief omdat bij het frezen niet alleen de stronk verwijderd wordt maar ook alle boomwortels verwijderd worden. Het verwijderen van de boomwortels is nodig. Zeker wanneer u op de locatie van de stronk tuinbestrating wilt leggen of een schutting wilt laten plaatsen.

Een andere methode is het uitgraven van de boomstronk. Dat kan met de hand gedaan worden of met behulp van een graafmachine. Vaak is een graafmachine zo krachtig dat deze in staat is om de stronk inclusief de wortels te verwijderen. Het kan ook zo zijn dat het inzetten van een graafmachine niet tot de mogelijkheden behoort. In dat geval zal de stronk met de hand uitgegraven worden. Deze methode is alleen erg tijdrovend. Alle wortels zullen tijdens het uitgraven namelijk doorgezaagd moeten worden.

Voor meer info : https://www.vergelijkhoveniers.nl/