Graffitiblog
Image default
Kinderen

Kenmerken van een goede babyschoen

Op het moment dat je baby op punt staat om buiten te gaan lopen is het tijd voor het kopen van babyschoenen. Voor die tijd voldoen blote voetjes en babyslofjes nog. Babyschoenen kopen is als ouder iets wat natuurlijk erg leuk is. Je kind zien lopen op mooie of schattige schoentjes is heel leuk, maar waar moet een goede babyschoen nu aan voldoen? Verder in deze blog lees je alles over waar babyschoenen aan moeten voldoen en welke kenmerken een goede babyschoen heeft.

Waar moet babyschoenen aan voldoen?

Een babyschoen moet van een goede kwaliteit zijn en de beweging van je kind niet belemmeren. Het is daarbij belangrijk dat de schoen van een goed materiaal is, stevigheid biedt en flexibel is. De voetjes van een baby zijn kwetsbaar en het is dus belangrijk om deze voetjes goed te beschermen. Bij de genoemde punten is het ook belangrijk dat je de goede maat koopt voor je kind. De goede maat van een baby kopen is niet zo makkelijk. Je moet hiervoor een aantal stappen doorlopen. Het is handig om een stuk papier, potlood en meetinstrument in huis te hebben. Laat je kind met de blote voetjes op een stuk papier staan en teken de omtrek van de voetjes op het paper. Vanaf daar kan je de voetjes gaan meten. Een baby schoenmaat meten kan je doormiddel van een meetinstrument en de maattabellen die te vinden zijn online.

Kenmerken van een goede babyschoen

De beste babyschoenen zijn van leer gemaakt. Deze stof heeft namelijk de ademende eigenschap. Dit is ideaal voor het voorkomen van zweetvoetjes van je kind. Zweetvoetjes kunnen al snel voorkomen, omdat kinderen het leuk vinden om rond te blijven lopen met de nieuwe schoentjes. Verder is de pasvorm ook belangrijk. Eerder is al genoemd dat je de schoenmaat goed moet meten, en daarbij is het ook belangrijk om te kijken naar de sluiting van de schoen en de stevigheid rondom de hiel. Het is belangrijk dat de voetjes niet in de schoen gaan schuiven en de enkeltjes stevig zijn ondersteund. De sluiting van de schoen en het aandoen van de schoen ligt in handen van de ouders in het begin. Je kind kan nog geen veters strikken dus in het begin kan het handig zijn om schoentjes aan te schaffen met klittenband. Zo zorg je ervoor dat je kind ook zelf de schoentjes van een bepaalde leeftijd aan kan doen. Het makkelijk aandoen en uitdoen van schoenen is enorm handig. Ook is het handig om te kijken naar het gewicht van de schoen. Hoe lichter de schoen hoe makkelijker het is voor je baby om zich voort te bewegen. Als laatste is het beter om nieuwe schoentjes te kopen en geen tweedehands schoentjes over te nemen. Deze schoentjes zijn in veel gevallen al beschadigd en dit zorgt ervoor dat de schoentjes niet meer de juiste bescherming bieden.