Graffitiblog
Image default
Aanbiedingen

Manieren om uw kat een krabpaal te laten gebruiken

Manieren om uw kat een krabpaal te laten gebruiken

Als je net een glimmende nieuwe krabpaal voor je kat hebt gekocht, kan het een beetje ontmoedigend zijn om te zien dat ze er vlak langs lopen en in plaats daarvan hun klauwen in de arm van je bank graven! Gelukkig zijn er veel tips en trucs die u kunt gebruiken om uw kat aan te moedigen om in plaats daarvan van die krabpaal te gaan genieten.

Gebruik kattenkruid

De meeste katten zijn dol op kattenkruid, dus dit is een geweldig iets om eerst te proberen. Strooi kattenkruid in poedervorm op en rond de krabpaal, of bedek de krabpaal met een lichte nevel van een spray met kattenkruid. Kijk hoe uw kat naar u toekomt om het te onderzoeken en geniet van de onweerstaanbare geur.

Moedig uw kat aan om in de buurt te spelen

Soms zorgt de onbekende vorm en geur van een nieuwe krabpaal ervoor dat uw kat hem links laat liggen. Laat uw kat de krabpaal verkennen door hem te lokken met zijn favoriete speeltjes. Door een leuk speeltje aan een stangetje boven de krabpaal te hangen, kunt u uw kat overhalen om het leuk te gaan vinden in de buurt van de krabpaal, en voor u het weet, testen ze de krabpaal ook uit met hun klauwen!

Plaats een feromoonproduct in de buurt van de krabpaal

Kunstmatige kattenferomonen zijn ontworpen om uw kat zich veilig en geborgen te laten voelen. Door een feromoondiffuser in de buurt van de nieuwe krabpaal te plaatsen, zal uw kat zich gerustgesteld voelen dat zijn omgeving nog steeds vertrouwd is. Er zijn ook feromoonsprays verkrijgbaar die u op de krabpaal zelf kunt gebruiken.

Kies het materiaal van de krabpaal waar uw kat de voorkeur aan geeft

Sommige katten hebben specifieke voorkeuren voor het materiaal dat ze wel en niet willen gebruiken, dus het is belangrijk om het juiste materiaal voor uw kat te vinden. De meeste katten houden van krabpalen gemaakt van sisaltouw of stof, dus als u begint met slechts één paal, is dat de beste optie. Horizontale krabpalen zijn vaak gemaakt van karton, en de meeste katten houden ook van dit oppervlak, hoewel het versnipperde karton een beetje een rotzooi kan maken! 

Sommige katten kunnen met hun klauwen vast komen te zitten in de stoffen lussen van tapijtkrabpalen. Dit is vrijwel gegarandeerd dat uw kat die krabpaal nooit meer zal gebruiken! Krabpalen van tapijt kunnen uw kat ook aanmoedigen om te gaan krabben aan andere delen van uw huis waar tapijt ligt, en dat is niet de bedoeling. Hout is een uitstekend natuurlijk materiaal en uw kat zal er buiten graag aan krabben. U kunt gemakkelijk uw eigen houten krabpaal voor uw kat maken, en ze zijn er meestal dol op!

Plaats de krabpaal op de juiste plek

Als u de krabpaal van uw kat in een uithoek van het huis zet, moet u niet raar opkijken als die krabpaal onaangeroerd blijft. Een van de redenen waarom katten krabben is om hun geur achter te laten als een manier om hun territorium te markeren. Het plaatsen van de krabpaal in de buurt van de deuren of ramen waar uw kat het vaakst komt, is een goede manier om ze aan te moedigen er even aan te krabben als ze er langs lopen.

Denk aan de plaatsen waar uw kat al graag krabt, en plaats de grote krabpaal ervoor. Dus, als uw kat graag aan de arm van uw bank krabt, koop dan een krabpaal die ontworpen is om tegen dit oppervlak aan te zitten.

Bied meerdere krabpalen aan

Als u meer dan één kat heeft, zorg er dan voor dat u genoeg krabpalen aanbiedt voor allemaal. Sommige katten zullen een krabpaal “claimen” als hun territorium, waardoor de andere katten er misschien geen gebruik van willen maken. Net als bij andere middelen, zoals voer, water en kattenbakken, moet u ervoor zorgen dat er genoeg is voor iedereen, zonder dat uw katten het nodig vinden om te vechten.

Zorg ervoor dat de krabpaal stevig genoeg is

Als u een kat van een groot ras heeft, zoals een Maine Coon of Noorse Boskat, kan het zijn dat een krabpaal van normale grootte niet groot genoeg is voor uw kat om hem te gebruiken zonder dat hij omvalt. Katten vinden het heerlijk om met hun hele lichaamsgewicht tegen de krabpaal te leunen, en als deze niet stabiel aanvoelt, zullen ze hem niet meer gebruiken. Een paal tegen een meubelstuk laten leunen kan soms werken, maar als een paal eenmaal wiebelt, kan het zijn dat uw kat hem vanaf dat moment negeert. Het is ook belangrijk dat de krabpaal hoog genoeg is zodat uw kat zijn hele lichaam kan strekken, dus kies er een die zo hoog mogelijk is voor grotere katten.

Bied de juiste hoek op de krabpaal

Sommige katten houden van verticale krabpalen, anderen geven de voorkeur aan krabpalen met een kleinere hoek, en weer anderen houden van horizontale krabvlakken. Het beste is om alle drie de opties aan te bieden, omdat katten op verschillende momenten voor een bepaald kraboppervlak zullen kiezen. Uw kat gebruikt er misschien een om zich even lekker uit te rekken, een ander om te ontstressen, en weer een ander om de buitenste lagen van zijn klauwen te verwijderen.

Beloon uw kat

Het is belangrijk om uw kat te belonen wanneer u ziet dat ze hun krabpaal gebruiken. Houd een zakje met hun favoriete snoepjes in de buurt, en geef uw kat er een elke keer dat u ziet dat ze hun nieuwe krabpaal gebruiken. Ze zullen het krabben aan de paal al snel associëren met het krijgen van lekkere beloningen.