Graffitiblog
Image default
Financieel

Autoverzekeringen vergelijken

Autoverzekeringen vergelijken door middel van een simulatie

Ga je een auto kopen, dan heb je een goede autoverzekering nodig. De keuze aan verzekeringen is groot. Hoe kom je erachter welke de beste is voor jou? Alle verzekeraars hebben natuurlijk een eigen website. Op deze website kun je meestal een simulatie doen. Dat wil zeggen dat je je persoonlijke gegevens invult en jouw wensen voor waar een goede verzekering aan moet voldoen. Je krijgt dan te zien wat op basis van jouw gegevens de hoogte van je premie zal worden.

 

Doe er altijd meerdere en vergelijk 

Het is natuurlijk altijd verstandig om verschillende simulators van meerdere verzekeraars in te vullen. Door ze met elkaar te vergelijken kom je erachter wat de goedkoopste is voor jouw situatie. Zo kun je veel geld besparen. Bijkomend voordeel van het doen van een simulatie is dat je zo ook direct een goed overzicht krijgt van alle zaken die door een verzekering gedekt worden. Lees dus ook altijd goed de ‘kleine lettertjes’ door. Zo kom je achteraf niet voor onaangename verrassingen te staan.

 

Wat moet je allemaal invullen 

Wanneer je een simulatie gaat invullen, zorg dan dat je in ieder geval de volgende gegevens paraat hebt: je geboortedatum, maand en jaar waarin je je rijbewijs hebt gehaald, het merk, type en bouwjaar van je auto, de datum van de inverkeerstelling van je auto, de brandstof waar je op rijdt en de catalogusprijs. Daarnaast zal men willen weten wat je huidige verzekering is, wat de bonus-malusgraad op die verzekering is en of je de afgelopen vijf jaar ongevallen hebt veroorzaakt. Meestal zal je ook om een inschatting worden gevraagd van het aantal kilometers dat je per jaar denkt te gaan rijden. Op basis van al deze gegevens krijg je dan vervolgens een vrijblijvende offerte.

Voor meer info :