Graffitiblog
Image default
Huishoudelijk

Bescherming van je huis tegen inbrekers

Er is geen andere plek die zo vredig is als thuis. Maar er zijn momenten waarop deze vredigheid ruw verstoord kan worden door een criminele daad, zoals een inbraak. Daarom zou je de noodzakelijke voorzorgsmaatregelen moeten nemen om de veiligheid te vergroten van je huis. Lees dit artikel en kom meer te weten.

Recente studies hebben aangetoond dat er een significante daling is in het aantal criminele daden in de Verenigde Staten. Dit is natuurlijk goed nieuws maar een ander onderdeel van deze mededeling van het ministerie liet zien dat een aantal misdrijven maar lastig onder controle te krijgen is. Inbraak is een van die activiteiten waar nog nader onderzoek naar moet plaatsvinden. In bijvoorbeeld Cleveland een klein stadje in Ohio heeft de politie een significante toename geconstateerd van het aantal gevallen van inbraak. Daarom zou je, als je daar woont de veiligheid van je huis een tandje moeten ophogen om geen slachtoffer te worden van dit soort daden zegt de rotterdamse slotenmaker op website www.locksecure.nl/slotenmaker-rotterdam

Om je te helpen hebben we hier een aantal tips die handig kunnen zijn om de veiligheid thuis te verhogen.

Het is misschien raar maar vaak vergeet je om deuren en ramen op slot te doen als je gaat winkelen, sporten of iets anders gaat doen. Dit zou niet het geval moeten zijn en je zou altijd de toegang tot je huis op slot moeten doen. Mensen laten vaak briefjes achter voor familieleden of werksters als ze op vakantie zijn. Dit is eigenlijk gewoon een uitnodiging voor inbrekers om in je huis in te breken. Plak niet meer zulke mededelingen op het huis van iemand en informeer ze via de telefoon. Als je de deuren laat repareren vraag dan aan de timmerman of hij zo min mogelijk ruimte tussen de deur en deurpost wil overlaten. Anders kunnen inbrekers gebruik maken van de ruimte ertussen en er een koevoet tussen zetten. 

Als je denkt dat je een vreemde rond het huis ziet snuffelen vraag de buren of ze hem kennen en verwittig ander de politie. Er zijn verschillende gevallen van inbraak bekend volgens locksecure.nl (in Rotterdam) waarbij de inbrekers zich voordeden als verkopers. Als je dus iemand tegenkomt die je iets wil verkopen vraag hem dan eerst naar zijn ID, die hij onder de deur moet doorschuiven. Doe een korte check naar zijn burgerservice nummer of kijk online naar de organisatie die hij zegt te vertegenwoordigen. Je kunt ook je buren bellen om te vragen of ze daar ook langs zijn geweest. pas als je tevreden bent met de informatie kun je hem binnen laten. Verlicht alle toegangen van je huis, of het nu de voordeur of de garage is. Hang als het kan infrarood detectors op voor extra beveiliging. Wellicht kun je camera’s installeren in je garage of achtertuin om van elke verdachte beweging op de hoogte te zijn.

 Veiligheidsalarmen installeren is de beste manier om inbraak te voorkomen. Maar als je bezig bent om de kabels te leggen moet je ook proberen deze zo weg te werken dat inbrekers deze niet opmerken. Inbrekers kijken altijd als eerst hoe ze de camera’s uit kunnen zetten. als iet op de een of andere manier niet goed werkt moet je het gelijk laten repareren. Het belangrijkste is om de beste soorten sloten op je ramen en deuren te laten installeren. Het is te adviseren om niet met goedkoop spul te werken omdat je het dan wel erg makkelijk maakt voor inbrekers. 

Voor meer info :