Graffitiblog
Image default
Banen en opleidingen

Comfort en flexibiliteit zorgen ervoor dat de Belgische arbeidskracht de auto niet laat staan

 Belgische arbeidskrachten zijn niet in staat op hun auto te laten staan om naar hun werk te gaan. Althans, velen van hen. Slechts minder dan 50% van de Belgische arbeidskrachten wil de auto laten staan voor het milieu. De auto is dus nog een erg geliefd vervoermiddel.

75% van de Belgische arbeidskrachten maakt meerdere malen per week gebruik van hun auto om hun werk te bereiken. 50% doet dit elke dag. Vindazo heeft dit onderzocht bij duizend Belgische arbeidskrachten, en dit was de uitkomst. Slechts een percentage van 25% gaat lopend naar hun werk, en een enkeling gaat met het o.v. (openbaar vervoer) of met de fiets.

 

Comfort
Comfort is de hoofdreden dat men de auto blijft pakken. Minder reistijd, voor de deur kunnen uitstappen, kunnen vertrekken wanneer je wilt, privacy en algemene comfort zijn enkele voordelen hiervan, die men ervan weerhoudt om gebruik te maken van een ander vervoersmiddel. Mensen voelen zich ook veiliger en vertrouwder in hun eigen auto.

Door de werkgever gesteund
De werkgever zijn zich bewust van het feit dat men het liefste de auto pakt om naar het werk te komen. Om een bijdrage te leveren aan het welzijn van het milieu, stellen werkgevers fietsplannen op, laten mensen vaker thuis werken, bieden een mobiliteitsbudget aan of werken mee aan een betere infrastructuur, zodat het werk een beter bereikbare plek wordt. 75% van de werkgevers ziet het zelfs als hun verantwoordelijkheid om hieraan mee te werken.

Vacatures waar men zeker een auto kan verwachten om te verplatsen:

hr business partner, sales directeur, 

Betere infrastructuur
Een betere (fiets)infrastructuur is vrij noodzakelijk aan het worden in België. Niet alleen werkgevers, maar ook de overheid zal hier meer aan moeten doen als ze het autoverkeer terug willen dringen. Het o.v. moet goedkoper, meer en betere fietspaden en een betrouwbaarder o.v. zou al een flink verschil maken. Daarvoor hebben we meer technische beroepers nodig zoals project engineer, technieker

 

 

https://www.vindazo.be/