Graffitiblog
Image default
Dieren

De leukste kinderboerderijen

Geitjes en schapen knuffelen, konijntjes aaien en de varkens in de modder zien spelen. Kinderen vinden het geweldig. Ze kunnen zich er uren vermaken en leren spelenderwijs hoe ze met de beestjes om moeten gaan. Ze leren hoe de dieren gevoerd worden, en wat ze dan eten. Ze leren hoe ze met een zachte hand om moeten gaan met kleinere dieren. Dus schijnt de zon? Neem de kids mee naar een kinderboerderij.  

Hoe groter hoe beter! In Ouddorp, Zuid-Holland is een kinderboerderij met maar liefst 650 geiten. Hiernaast zijn er nog veel meer andere boerderijdieren te vinden, zoals kippen, cavia’s paarden en varkens. De vrouwtjes geiten geven zo’n 3 liter melk per dag. Hier wordt heerlijke verse geitenkaas en ijs van gemaakt. Er is ook een leuke speeltuin met een houten zandbak en houten schommels. 

In Urk, Flevoland is kinderboerderij de stekplek. Kinderen vermaken zich hier als de beste. Weer of geen weer. In Nederland kan het weer nog wel eens tegenzitten. Mochten de eerste druppels beginnen te vallen kan je lekker schuilen in de schuur bomvol leuke dieren. Als het zonnetje schijnt kan je alle kanten op.  

In hertenkamp Maarschalkbos in Utrecht kun je allerlei soorten herten, geiten en schapen vinden. Dwerggeiten, texelse schapen en ga zo maar door. Ook zijn er eenden zwanen en ganzen te vinden. Het kamp is elke dag geopend en naast de vele dieren is er ook een leuke minispeeltuin te vinden 

Bij kinderboerderij tanthof in delft, Zuid-Holland is een hele mooie knuffelweide waar je in kan om met schapen, geitjes en ezels te knuffelen. Binnen liggen de varkens lekker te knorren en er is een prachtig vogelverblijf. De konijntjes mogen altijd geknuffeld worden en je mag er ook lekker skelteren. Het is het allerleukst om er heen te gaan op een mooie zomerdag en dan lekker de waterspeeltuin in te duiken! 

Voor meer info : https://www.buitenspeelgoed.nl