Graffitiblog
Image default
Zakelijk

KLM moet bezuinigen

De bekendste Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM heeft te maken met dalende inkomstenstromen en moet dus zorgen dat het gaat snijden in de uitgaven anders komt de continuïteit van het bedrijf in gevaar.

 Nu hoeven de werknemers van KLM nog niet te vrezen want het bedrijf gaat voorlopig nog niet snijden in banen en ook de salarisberekening, dan wel loonberekening, komt niet in gevaar. Nee de KLM  gaat het anders aanpakken want het bedrijf gaat de winterdienstregeling aanpassen.  In totaal zal het bedrijf minder Europese bestemmingen aan doen wat er toe moet leiden dat er dus weer meer geld in kas komt.

In eerste instantie wilde de KLM dit eigenlijk niet doen maar het uitblijven van een nieuwe cao heeft ervoor gezorgd dat het bedrijf eigenlijk niet anders kon. KLM bereikte namelijk wel een akkoord met de cabine- en grondbonden over een nieuwe cao. Echter is er voor de invoering van de nieuwe cao ook een instemming nodig van de piloten. De piloten hebben echter nog geen akkoord kunnen sluiten met de KLM daarom moest het bedrijf wel in het vluchtaanbod te schrappen.

Volgens Franse kranten kan het echter niet uitblijven of de banen van de medewerkers van het gefuseerde Air France-KLM komen ook in het gevaar. Volgens het dagblad Le Monde zijn er plannen om van meer dan 3000 medewerkers afscheid te nemen. Het is natuurlijk te hopen dat het zover niet komt en dat deze mensen gewoon hun baan kunnen houden. Hopelijk gaat het snel beter met de luchtvaartbrance!

Natuurlijk is de luchtvaartindustrie niet de enige branche die te maken heeft met dalende inkomsten. In heel veel andere branches heeft men het ook erg zwaar maar toch lijkt er licht aan het einde van de tunnel te branden. De economie trekt weer aan waardoor consumenten weer meer uitgeven en het beter gaat met bedrijven.

Voor meer info : http://www.cbbs.nl/