Graffitiblog
Image default
Mode en Kleding

2022 Lentemode voor de heren

2022 Lentemode voor de heren

Met het zonnige weer dat langzamerhand weer opkomt, en de pollen die al een aantal keer dit jaar hun ronde hebben gedaan, kunnen we niet wachten tot de zomer er weer is. Voordat de zomer is aangebroken mogen we eerst genieten van de aanloop met heerlijk lenteweer. Die ook dit jaar weer, erg goed bevalt.

Zoals in elk seizoen zijn er ook dit jaar weer populaire items die we overal om ons heen terug kunnen vinden. Voor de vrouwen zijn de seizoentrends altijd iets prominenter dan voor de heren. Niettemin, staan er wel zat trends klaar voor de heren om van te mogen genieten. Met de jaren stelen de heren wel vaker de show. Tijdens een wandeling, het boodschappen doen, een rondje door de stad en op het terras. De mannen lopen er fraai bij. Ieder in een eigen herkenbare stijl. Onze tolerante cultuur maakt dat er in Nederland verschillende soorten cultuurgroepen rondlopen. Met elk eigen kenmerken. 

Eén trend die universeel duidelijk zichtbaar is onder de heren is het dragen van accessoires. Enige tijd terug werden accessoires onder de mannen alleen ‘geaccepteerd’ wanneer een man vrouwelijke trekjes had, of zich identificeerde onder de groep ‘rock fans’. De afgelopen vijf jaar is het aantal mannen dat accessoires dragen flink gestegen. Dat komt door de veranderende perspectieven over sociaal geaccepteerd gedrag en de opkomst van sterke individuele uitingen. De uitkomst: mannelijke sieraden die passen bij elke heren stijl.

Tassen

De eerste accessoires soort die steeds vaker te zien is, zijn de tassen. Tassen zijn in essentie noodzakelijk voor het vervoeren van onze persoonlijke spullen. Elk van ons heeft dan ook wel één tas in huis, al is het een katoenen schoudertas met lang handvat. Onder de heren was de rugzak voorheen de meest populaire optie. Deze is veelzijdig, functioneel, en bovenal: niet vrouwelijk. 

Tegenwoordig zijn er een hele hoop geweldige tassen voor heren op de markt. Van leren rugzakken, tot aan suède aktetassen. Er is voor elke heer, een gewenst model. Tassen die in de loop van de jaren steeds populairder zijn gaan worden voor heren zijn de schoudertas, de clutch en de crossbody. 

Niettemin, blijft de rugzak nog steeds erg geliefd onder de heren en modeontwerpers. Zo zijn er tegenwoordig enorm veel verschillende modellen. Eén van de bekende rugzakken voor heren is de Castelijn & Beerens rugzak. Dit zijn duurzame tassen gemaakt van hoogkwalitatief materiaal, geschikt voor elk esthetiek. 

Tas accessoires

Passend bij de tassen, zijn er ook genoeg accessoires voor de tas zelf die erg in de trek zijn. Allereerst, de old school portemonnee. Ondanks de stijgende contactloze en digitale betalingen, blijft een portemonnee heren toch noodzakelijk. Gezien de noodzaak van het item, schaf je de portemonnee het liefst aan in een stijl die bij jou past. 

Andere tas accessoires die ook vaker te zien zijn, zijn hangers voor aan de tas en sleuteletuis. De sleuteletui is net als de portemonnee een functioneel item. De tashangers daarentegen zijn totaal niet functioneel, en leveren dus alleen waarde op het gebied van stijl.