Graffitiblog
Image default
Mode en Kleding

Gouden ringen door de eeuwen heen

Gebruik en dragen van gouden ringen gaat eeuwen terug. Sinds de mensheid erachter kwam hoe je metaal en mineralen moesten bewerken werden er ringen gemaakt. Later dus ook gouden ringen. Als je gouden ringen droeg in die tijden betekende het dat je rijk en machtig was.

Mannen met gouden ringen

Als een man gouden ringen droeg betekende het dat die een rijk en machtig persoon was/ Het gewone volk had niet eens genoeg om een koperen ring te dragen. Zo is het heel lang gegaan tot aan de middeleeuwen toe. Pas daarna begonnen steeds minder mannen gouden ringen te dragen. Hun symbool van macht en rijkdom begonnen ze anders uit te stralen. Nu zijn gouden ringen vooral een sieraad voor vrouwen.

Vrouwen met gouden ringen

Voor vrouwen was het net iets anders. Voor hun waren gouden ringen een symbool van rijkdom en dat ze uit een goede familie kwamen. Het was om te laten zien dat de familie goed voor haar kon zorgen. Het was ook een vorm van onderdrukking. In feite liet het zien dat ze bezit van haar familie was en later van haar man. Door de eeuwen is dit ook veranderd. Nu zijn gouden ringen gewoon sieraden en vooral vrouwen dragen het.

Voor meer info :