Graffitiblog
Image default
Auto

Een auto leasen: wat zijn de kosten?

Wil je graag binnenkort een auto gaan leasen? Maar vraag je je nog af hoe dit precies werkt, en wat de kosten zijn van het leasen van een auto? Wij leggen je uit hoe het precies zit met een lease auto, en wat je zelf betaalt aan kosten, en wat er voor je wordt betaalt. Lees het hier. 

Wat is een bedrijfsauto leasen?

Een lease auto is een auto die je eigenlijk ‘huurt’ van een leasemaatschappij. De leasemaatschappij blijft de eigenaar van de auto, en jij huurt de auto dus voor een bepaalde contractduur. De leasemaatschappij is over het algemeen ook verantwoordelijk voor het grote onderhoud van de lease auto, dit is 1 van de voordelen aan het hebben van een lease auto. Je kunt via je werkgever een bedrijfsauto leasen, dit is een vorm van leasen en deze vorm van leasen komt het meest voor. Tegenwoordig bestaat echter ook de mogelijkheid om privé een auto te leasen, dus zonder de tussenkomst van je werkgever. Een ander voordeel van het hebben van een lease auto is dat je minder hoge maandelijkse kosten hebt, dan wanneer je een koopauto zou hebben. Ook rij je eigenlijk altijd in een redelijk nieuwe auto rond, je rijdt immers elke keer maar voor een bepaalde tijd in een auto.

Wat zijn de kosten?

Wanneer je een lease auto hebt, ben je zelf verantwoordelijk voor de kosten van een maandelijkse eigen bijdrage. Deze maandelijkse bijdrage stelt je werkgever meestal vast. Daarnaast moet je ook zelf de bijtelling betalen. En wanneer je met de auto naar het buitenland rijdt, ben je verantwoordelijk voor de kosten van brandstof. Daarnaast zijn natuurlijk ook snelheidsovertredingen en parkeerboetes voor je eigen rekening. Waar je echter niet zelf voor hoeft te betalen zijn de kosten voor je brandstof binnen Nederland. Ook ben je niet verantwoordelijk voor de kosten van groot onderhoud en reparaties. Ook wegenbelasting, wegenhulp en autoverzekeringen hoef je niet zelf te betalen.

Voor meer info : http://www.bedrijfsautoleasendirect.nl