Graffitiblog
Image default
Dienstverlening

Solvency II Excel XBRL programma

Solvency II Excel XBRL is een veel gebruikte programma door financiële instellingen in Nederland. Veel van deze financiële instellingen zijn namelijk verplicht tot het aanleveren van Solvency II rapporten aan controlerende instanties. Dit heeft te maken met het toezicht dat op de financiële instellingen moet worden gehouden.

Solvency II online aanleveren

De Solvency II Excel XBRL programma maakt het online aanleveren van het rapport mogelijk en dit is dan ook het uitgangspunt van het verplichten ervan. De overheid wil namelijk dat er verplicht van XBRL gebruik wordt gemaakt. XBRL maakt het namelijk mogelijk om financiële rapporten veilig online te delen. Het is bovendien door de ontvangende partij makkelijk te lezen en te verwerken. XBRL bestanden zijn namelijk meteen te lezen maar niet te onderscheppen.

Wat doet Solvency II Excel XBRL?

De financiële rapporten worden meestal in Excel gemaakt.In Excel kun je makkelijk berekeningen maken en gegevens samenvoegen. De bedrijven die het rapport in Excel opstellen maken vervolgens gebruik van Solvency II Excel XBRL. Met de Solvency II Excel XBRL programma is het mogelijk om de Excel bestanden om te zetten naar XBRL. Zo kunnen de Solvency II rapporten die in Excel zijn gemaakt naar XBRL worden omgezet zonder veel tijd kwijt te raken.

dexbrlsite.nl

xbrlweb.parseport.com/nl

king.eu/

Voor meer info :