Graffitiblog
Image default
Auto

Waarom steeds meer mensen in een lease bedrijfswagen rijden

Het gaat goed met de Nederlandse economie en dat merk je want het wordt weer drukker op de weg. En die drukte wordt veroorzaakt door steeds meer bedrijfswagens die eigendom zijn van een leasemaatschappij. Steeds meer bedrijven en zzp’ers kiezen ervoor om hun bedrijfswagen niet te kopen maar te leasen oftewel te huren van een bedrijf. Auto leasen zzp heeft een aantal belangrijke voordelen waarvan ondernemers graag profiteren. Zo heb je te maken met een vast leasebedrag per maand en komen er geen onverwachte kosten voor je rekening. Je betaalt naast de leaseprijs alleen nog voor de brandstof en eventueel bijkomende kosten zoals parkeergeld en boetes.

Het grootste voordeel als je kiest voor lease in plaats van koop

Het grootste voordeel van leasen is natuurlijk dat je geen grote investering hoeft te doen. Als je een bedrijfswagen koopt, dan moet er een flinke som geld op tafel komen. Als je kiest voor Mercedes Vito lease dan hoef je geen investering te doen die misschien je budget te boven gaat. Je kunt hier een lening voor afsluiten, maar dit soort leningen hebben vaak een flink hoge rente en daardoor betaal je uiteindelijk fors meer voor de auto, die ondertussen ook nog minder waard wordt vanwege afschrijving. Als je kiest voor lease dan zit de afschrijving in de leaseprijs. Je kunt na afloop van je leasecontract de auto inleveren en hoeft je over de restwaarde geen zorgen te maken. De leasemaatschappij verkoopt deze auto’s op de markt voor tweedehands auto’s, vaak gaan ze ook naar het buitenland.

Je rijdt in een mooie nieuwe auto

Ook goede reclame voor je bedrijf is dat je altijd in een nieuwe of vrijwel nieuwe auto rijdt. Natuurlijk is het aan jou om ervoor te zorgen dat de auto er tijdens de jaren dat je er mee rijdt goed uit blijft zien. Wees er dus zuinig op alsof het je eigen auto is. Als je denkt “ach het is toch maar een auto van e leasemaatschappij dus die deuk boeit niet” dan gaat de theorie van visitekaartje voor je bedrijf niet echt meer op.

Voor meer info : https://www.autoleasenzzp.nl