Graffitiblog
Image default
Bedrijven

Zakelijke communicatie

Voor een groot deel vindt de zakelijke communicatie van een bedrijf plaats via de telefoon. Toch zijn er een tal van ondernemingen onbereikbaar via de telefoon. Er zijn verschillende dingen die hiervoor zorgen. Soms is er een tekort aan werknemers. Vooral kleinere ondernemingen hebben niet vaak heel veel mensen in dienst. Vaak moet de ondernemer zelf de telefoon opnemen. Dit zorgt ervoor dat de ondernemer steeds wordt opgehouden om de kernactiviteiten goed uit te kunnen voeren. Dit leidt tot een slechte productiviteit waardoor de kernactiviteiten zich opstapelen. Wanneer de oproepen worden gemist, is de onderneming nog verder van huis. Een lijst van gemiste oproep kan leiden tot een slechte reputatie van een onderneming. Dit wil je natuurlijk als onderneming voorkomen.

Door het uitbesteden van de telefoonservice aan een inbound callcenter kan een lijst van gemiste oproepen worden voorkomen. Vaak werkt een dergelijk inbound callcenter met ervaren telefonisten die de klanten uitstekend te woord kunnen staan. Wanneer de klant de telefoniste aan de lijn krijgt lijkt het alsof hij/zij iemand van de onderneming aan de lijn heeft. De telefoniste wordt namelijk tot in detail ingelicht over het bedrijf en ook hoe de klanten te woord moeten worden gestaan. Zo kunnen ondernemingen toch nog hun klanten uitstekend te woord staan. Daarnaast kan een onderneming ook kiezen om een script op te stellen die de telefoniste kan aanhouden. Misschien heeft een onderneming een speciale manier waarop de klanten te woord moeten worden gestaan.

Er zijn een tal van inbound callcenters die niet met een contract werken. Zodoende kan je gedurende een mindere drukke periode ervoor kiezen om niet gebruik te maken van de callcenter. Het kan namelijk zo zijn dat u voor een bepaalde periode heel veel telefoontjes verwacht en voor een bepaalde periode weer niet. Voor een onderneming is het dus aan te raden om zeker een inbound callcenter te overwegen wanneer het zelf de inkomende telefoontjes niet aan kan.

Voor meer info : https://www.bizziphone.com/