Graffitiblog
Image default
Auto

Bijtelling voor leaseauto

Het huren van een auto heeft veel voordelen. Ook als ondernemer kun je voordeliger uit zijn door een leaseauto te nemen, dan door zelf een investering voor de aanschaf van een auto te doen. De auto blijft bij leasen namelijk gewoon eigendom van de leasemaatschappij, als Auto Lease Centrale. Zij blijven hierdoor ook eindverantwoordelijk voor de auto en zullen bepaalde kosten voor hun rekening nemen, die je anders zelf had moeten voldoen. In het leasecontract staat precies waar je voor betaalt en hoe hoog de maandpremie zal zijn.

Maandkosten vastleggen

In het contract staat hoe de maandpremie is opgebouwd en hoe lang de contractperiode zal zijn. Vaak kun je al een auto leasen voor een periode van minimaal 12 maanden. Doorgaans is 24 maanden of langer ook mogelijk. Gedurende die periode betaal je maandelijks voor het gebruik van de auto. Ook kosten voor onderhoud, reparaties en verzekeringen zijn bij de prijs inbegrepen. Hier hoef je dus niet apart nog extra voor te betalen. Het is mogelijk om de maandpremie vast te leggen, waarbij bepaald wordt hoe hoog deze maandelijks zal zijn. Wanneer dit niet is vastgelegd, kun je achteraf nog een aanvullende rekening krijgen, om een eventueel tekort alsnog te vergoeden.

Belastingdienst

Als ondernemer zul je de auto voornamelijk voor het werk gebruiken. Het kan echter gebeuren dat je de auto ook voor privégebruik inzet. Over de kilometers die hierin gereden worden, zul je belasting moeten betalen. Het wordt namelijk beschouwd als aanvulling op inkomsten en daarom zal er een bedrag moeten worden betaald. Tot een hoogte van vijfhonderd kilometer op jaarbasis hoeft dit echter niet.

Snelle levering uit ‘voorraad auto zakelijk leasen

Door een auto volgens ‘voorraad auto leasen’ te krijgen, hoef je minder lang op de auto te wachten. De auto is al opgekocht en beschikbaar, waardoor de wachttijd aanzienlijk kan worden ingekort. Ook kun je korting op je premie verwachten.

Voor meer info : https://www.zakelijkautoleasen.nl/