Graffitiblog
Image default
Auto

Wat zijn de voordelen van een bestelauto leasen?

Een bestelauto leasen is tegenwoordig heel gewoon. Twintig jaar geleden reden de meeste Nederlandse bedrijven nog met bedrijfsauto’s die waren aangeschaft, waardoor er ook vaak werd gereden met oudere auto’s die lang niet altijd meer zo betrouwbaar waren als zij ooit waren geweest. In deze tijd maakt het grootste deel van de bedrijven in meer of mindere mate gebruik van auto lease. Dit levert dat ook veel voordelen op voor de ondernemingen. Het is dan ook niet vreemd dat een bestelauto leasen steeds populairder wordt, ook onder de starters.

De belangrijkste voordelen

Als je een bestelauto gaat leasen, dan kun je per direct nieuw rijden zonder dat je hier een grote uitgave voor hoeft te doen. Bij sommige leasebedrijven betaal je een hogere eerste termijn en bij anderen niet. Het is dus de moeite om dit even te checken voor je een keuze maakt. De maandprijzen kunnen heel aantrekkelijk zijn, zoals bijvoorbeeld bij Peugeot Partner lease, waardoor je relatief voordelig nieuw kunt rijden. Voor het bedrijf is het altijd prettig om te kunnen rekenen op de betrouwbaarheid van de auto. Ook kunnen de kosten veel beter onder controle worden gehouden, vooral omdat de kosten voor onder meer belasting, verzekering, reparaties en onderhoud bij de leaseprijs zijn inbegrepen. Deze hoeven dan ook niet gereserveerd te worden.

Eigen risico bij auto lease

Het is goed om te kijken naar het eigen risico waar je mee te maken hebt bij de verschillende leasebedrijven. Vrijwel iedere leasemaatschappij neemt een eigen risico in het contract op. Wanneer er dan schade wordt geleden, en deze schade kan niet volledig worden verhaald op een tegenpartij, dan is het nodig om zelf een deel van de schade te betalen. Dit kan een relatief laag eigen risico zijn, maar ook vrij hoge eigen risico bedragen komen voor. Het is de moeite waard om hier eens naar te kijken bij het afsluiten van een leasecontract. 

Voor meer info : https://www.bestelautoleasen.com