Graffitiblog
Image default
Woning en Tuin

HET DIMMEN VAN LED LAMPEN?

 Als u van plan bent dimbare LED te kopen is het de moeite waard de compatibiliteit te controleren van uw bestaande dimmers. Het dimmen van een LED-Lamp is niet zo eenvoudig als het dimmen van een gloeilamp, waar een eenvoudige verandering in de spanning voldoende is. Integendeel, de led dimmer switch heeft om te compenseren voor hun constante stroom en een laag wattage. Het eerste ding om te onthouden is dat er twee belangrijke soorten dimmers zijn, leading edge, ook wel bekend als triac dimmer, en trailing edge.

 

Deze schakelaars zijn niet uitwisselbaar. De interne driver op LED-Lampen vereisen een trailing edge dimmer. Standaard dimmers zijn ontworpen om te werken met relatief hoge belastingen, meestal tussen de 40 en 200 watt. Om goed te functioneren moeten alle lampen (zoals MR16 led) op het dimbare circuit, voldoen aan de minimale belasting vermeld op de dimmer. De circuit belasting kan worden berekend door de vermenigvuldiging van het vermogen van elke lamp met het aantal lampen op het circuit. Als het resulterende getal minder is dan de minimum belasting van de dimmer, loopt u het risico van onderladen, die problemen kunnen veroorzaken, zoals beperkte dimbaarheid en trillen.

 

Terwijl halogeen lampen, die gebruik maken van ongeveer 50 watt per stuk, geen probleem hebben met het bereiken van de minimale belasting op een dimmer (het grootste probleem hier is overbelasting). De meeste dimmers zijn ontworpen met een ingebouwde microprocessor die bescherming biedt tegen overbelasting. Dit betekent dat als u per ongeluk verbinding maakt te veel lampen of transformatoren aan uw dimmer zal deze zichzelf beschermen door automatisch de lampen te dimmen of door ze helemaal af te sluiten.

Voor meer info : http://www.leds-depot.be/