Graffitiblog
Image default
Auto

Nadelen van een lease auto

Veel mensen zweren tegenwoordig bij een leaseauto. Een leaseauto heeft veel voordelen, dat moet zeker worden gezegd, maar bij het leasen van een auto is er niet alleen maar sprake van pret. Vrijwel alle kosten die je aan een auto kunt hebben, worden van je rekening afgeschreven door middel van een vooraf bepaald maandbedrag. Dankzij het bedrag dat je betaalt aan je leasemaatschappij is ‘jouw’ auto verzekerd en is het onderhoud van ‘jouw’ auto verder kosteloos. Echter, het feit dat een vaste som aan geld elke maand naar een leasemaatschappij gaat, kan ook meteen een groot nadeel vormen.

Contractbreuk

De contractduur van de lease auto varieert van 1 tot 5 jaar. Vaak is een contract voor 2 of 3 jaar. Binnen deze periode ben je verplicht het bedrag elke maand te betalen. Dit klinkt heel logisch. Als het jou om een of andere reden echter niet meer lukt dit bedrag te voldoen, zal je het contract moeten ontbinden. Dit is helaas contractbreuk en dit is niet goedkoop. Bij een contractbreuk wordt er gekeken naar het aantal maanden dat je contract nog zou duren. Over deze periode dien je dan tussen de 15% en 50% van het totale bedrag betalen om van het contract af te komen.

Argusogen

Als je niet zeker bent van een vast inkomen voor langere tijd, bijvoorbeeld omdat je een tijdelijk contract bij je werkgever hebt en verlenging niet vanzelfsprekend is, is de kans op contractbreuk zeker iets om in ogenschouw te houden. Zelfs bij overlijden, hoe raar het ook klinkt, is het niet altijd even makkelijk om de lease auto te retourneren zonder dat hier flinke kosten aan verbonden zijn. Voordat je een contract afsluit, doe je er dus goed aan om kritisch te kijken naar de kleine lettertjes van de contractduur.

Voor meer info : http://www.leaseautocentrale.nl

Gerelateerde artikelen

Bijtelling voor leaseauto

Waarom is er rittenregistratie?

Wat zijn de populairste lease auto’s van het moment